Skip to main content
Mexicaanse taco's met gehakt en avocado-fetasaus
Mexicaanse taco's met gehakt en avocado-fetasaus

Mexicaanse taco's met gehakt en avocado-fetasaus

met mais, tomaat en verse koriander

Maak een culinaire reis naar Mexico - het is tijd voor een taco-fiesta! Met een avocado vol gezonde vetten en zoute feta maak jij een smeuïge en frisse vulling. Maak er een echt feestje van: zet alles in aparte bakjes op tafel. Zo kan iedereen zelf een perfecte taco samenstellen met óf zonder koriander.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Tacoschelpen

1 tl

Mexicaanse kruiden

100 gram

Rundergehakt

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2952 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten18 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels6 g
Eiwitten38 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Staafmixer
Bakplaat
Bakpapier

Instructies

Mais bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de maiskorrels met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom.

Snijden
2

Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.

Saus maken
3

Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes. Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Taco's bakken
4

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Gehakt bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los. Snijd ondertussen de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

Serveren
6

Vul de tacoschelpen met het gehakt. Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels over het gehakt. Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de koriander en de overige feta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla