Skip to main content
Marokkaanse stoof met witte kaas

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Afrikaanse kruiden

4.3
(774)

De dadel wordt beschouwd als een van de oudste vruchten die door de mensheid wordt gekweekt. Er is zelfs bewijs dat dadels al in 7000 v. Chr. werden gekweekt voor voedsel!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

1 tl

Verse gember

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Water

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3191 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten42.7 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers28 g
Vezels17.1 g
Eiwitten27.3 g
Zout3.6 g
Potassium160.8 mg
Calcium21.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de paprika in smalle reepjes. Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in halve maantjes. 

Groenten bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, paprika, courgette en wortel toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten. 

Laten sudderen
3

Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om. Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur. Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten. 

Aardappelen koken
4

Kook ondertussen de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Toppings voorbereiden
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten en knijp naar smaak uit boven de groentestoof. Laat nog 5 - 6 minuten zonder deksel verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij. Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders