Skip to main content
Zelfgemaakte friandises

Zelfgemaakte friandises

om te delen | witte-chocoladefudge, chocolade bark en mandarijn-chocoladestukjes

3.9
(20)

Wat is kerst zonder feestelijke lekkernijen? Van red velvet kerstcake tot kerstboombrownies, verras je gasten met de lekkerste zoetmakers.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pinda's
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mandarijn

200 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

200 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten: Gluten, Noten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja)

2 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

20 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Pinda's, Amandelnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Voedingswaarden

Energie (kJ)6488 kJ
Energie (kcal)1551 kcal
Vetten86.6 g
waarvan verzadigd45.5 g
Koolhydraten170.7 g
waarvan suikers167.2 g
Vezels3.8 g
Eiwitten19.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Hittebestendige kom
Steelpan
Bord
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Bekleed een ovenschaal van 10 x 20 cm met bakpapier.
  • Breng een ondiepe laag water aan de kook in een pan. Plaats een hittebestendige kom bovenop de pan, maar zorg ervoor dat deze het water niet raakt.
  • Voeg de witte-chocoladedruppels, poedersuiker en pindakaas toe en laat al roerend smelten.
  • Giet het mengsel in de ovenschaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de pan vervolgens ongeveer 1 uur in de vriezer.
2
  • Breng een klein laagje water aan de kook in een steelpan. Plaats een hittebestendige kom bovenop de pan, maar zorg ervoor dat deze het water niet raakt.
  • Voeg de chocoladedruppels toe en laat ze al roerend smelten.
  • Hak ondertussen de gezouten amandelen grof.
  • Pel de mandarijn en trek de partjes uit elkaar.
3
  • Verdeel 2/3 van de chocolade gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de amandelen en rozijnen over de chocolade.
  • Doop elk mandarijnpartje voor de helft in de overige chocolade. Leg de mandarijnpartjes op een bord.
  • Laat de chocolade bark en mandarijnpartjes minimaal een uur afkoelen in de koelkast.
4
  • Haal de chocoladefudge 5 minuten voor serveren uit de vriezer. Snijd in kleinere blokjes.
  • Haal de chocolade bark 5 minuten voor serveren uit de koelkast en snijd grof in kleinere stukken.
  • Leg de fudge, chocolade bark en mandarijnpartjes op een serveerschaal.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders