Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
0.12 piece
Egg
50 g
Oat dough mix
(Contains: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Haver May be present: Ei, Soja, Noten, Sesamzaad)
⅗ teaspoon
Ground cinnamon
10 g
Chopped dates
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
⅖ tube
Peanut butter
8 g
[Plant-based] butter
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Weeg de juiste hoeveelheid havermix af. Meng in een grote kom de havermix met de kaneel en dadelstukjes.
Kneed met je handen de boter, de pindakaas en de helft van het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat (zie TIP). Vorm een bal van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg in het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 4 cm. Haal het folie eraf en snijd de rol in 12 gelijke plakken. Leg de plakken deeg in rijen op een met bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds iets lager zodat de koekjes om en om liggen.
Bak de haverkoeken 15-18 minuten in de oven. De koeken horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdicht koekblik (zie TIP).
Tip: Zijn de haverkoeken de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zo worden ze weer lekker knapperig.