Skip to main content
Gehaktballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

om te delen | met verse bladpeterselie

3.8
(15)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Gehaktballetjes met Spaanse kruiden in een zelfgemaakte tomatensaus! Heerlijk bij tapas, als bijgerecht of bij de borrel.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Passata

1.5 tl

Paprikapoeder

12 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1922 kJ
Energie (kcal)459 kcal
Vetten34.8 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten8.3 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels2.1 g
Eiwitten28.1 g
Zout1.9 g
Trans Fat0.4 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan

Instructies

1
  • Pers de knoflookteen of snijd fijn.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn. 
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe.
  • Voeg vervolgens 1 1/2 tl paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
3
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen.
4
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus in een serveerschaal. 
  • Garneer met de verse peterselie. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders