Skip to main content
Bagel met gepocheerd ei
Bagel met gepocheerd ei

Bagel met gepocheerd ei

2 porties | met serranoham, spinazie en hollandaisesaus

5.0
(2)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Zelf een luxe bagel serveren met een gepocheerd eitje en hollandaisesaus? Dit recept loodst je daar gemakkelijk doorheen met handige tips en ingrediënten. Dus bij de brunch of lunch, deze bagel wordt een succes!

Tags:
Recipe
Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe
Gerst

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Garlic

2 piece

Egg

(Contains: Ei)

100 g

Hollandaise sauce

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

2 piece

Sesame bagels

(Contains: Sesamzaad, Tarwe, Gerst May be present: Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))

40 g

Serrano ham

200 g

Spinach

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

4 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2981 kJ
Calories712 kcal
Fat43.9 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate49.8 g
Sugar3 g
Dietary Fiber1.7 g
Protein26.2 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lidded saucepan
Wok or sautépan
Small sauce pan
Plate
Slotted Spoon
Whisk
Large Pan
Paper Towel

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Bak de bagel 4 - 5 minuten in de oven vlak voordat je met het pocheren van de eieren begint in stap 3.
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Fruit de knoflook 1 minuut. 
  • Verhoog het vuur en voeg de spinazie toe. Sauteer het geheel 3 - 5 minuten (zie Tip).
  • Verwarm de hollandaisesaus in een kleine steelpan al roerend 4 - 6 minuten op laag vuur. 

Tip: Sauteren is een kooktechniek waarbij je vlees of groenten op hoge temperatuur bakt met weinig bakvet. Roer of schudt regelmatig met de pan, zodat het niet aanbrandt.  

3
  • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg 4 el wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond, zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag. Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

4
  • Snijd de bagels open. Besmeer met een deel van de hollandaisesaus.
  • Leg hierop de spinazie, de ham en de eieren. 
  • Schenk de resterende hollandaisesaus erover en breng op smaak met peper en zout. 

This week's must-try HelloFresh recipes