Skip to main content
Amerikaanse stijl cobbsalade met kip en avocado
Amerikaanse stijl cobbsalade met kip en avocado

Amerikaanse stijl cobbsalade met kip en avocado

2 porties | met ontbijtspek, croutons en Parmigiano Reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De Cobb-salade is een Amerikaans recept, waarbij de ingrediënten in nette rijen op het bord worden gelegd. Je geeft deze salade een topping van kip, avocado, tomaat, Parmigiano Reggiano, ei, ontbijtspek en zelfgemaakte croutons!

Labels:
Recipe
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten
Haver
Rogge
Sesamzaad
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 head

Romaine

4 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

40 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten, Haver, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

40 gram

Yoghurtdressing

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

200 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten54.5 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten22.4 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels7.6 g
Eiwitten42.6 g
Zout2.5 g
Potassium600.7 mg
Calcium49.7 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Steelpan
Grillpan of koekenpan
Saladekom

Instructies

Ei koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
  • Voeg de eieren voorzichtig toe en kook 8 - 10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel en snijd in kwarten. 
  • Hak de sla grof. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. 
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de ciabatta in kleine blokjes.
Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 6 - 8 minuten, haal uit de pan en houd apart.
  • Bak het ontbijtspek 4 - 5 minuten in dezelfde pan, haal uit de pan en houd apart.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de ciabatta 5 - 7 minuten om croutons te maken. Breng op smaak met peper en zout. 
Salade afmaken en serveren
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Voeg de sla toe aan een saladekom. Voeg de dressing toe en meng goed.
  • Verdeel de sla over diepe borden. Leg de tomaat, het ei, de avocado, de kip, de Parmigiano Reggiano, het ontbijtspek en de croutons in rijen op de sla (zie Tip).

TipBij de klassieke cobbsalade worden de toppings in rijen over de sla gelegd, maar om tijd te besparen kun je ook alles mengen in een saladekom.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders