Skip to main content
Lauwwarme noedelsalade met krokante vis
Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

met zelfgemaakte chilisaus en gezouten pinda's

4.0
(334)

Nieuw ingrediënt in je box! De krokante visburger is gemaakt van heek. Het krokante jasje en de zachte, milde smaak combineren goed met deze noedelsalade.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Tarwe
Spelt
Gluten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat: Vis, Tarwe, Spelt)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels8.7 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.9 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Grote saladekom

Instructies

Chilisaus maken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van gember, knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut, of tot deze begint te geuren. 
  • Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 1/2 el suiker en 2 el water toe en breng aan de kook.
  • Laat daarna de saus 5 - 10 minuten inkoken op laag vuur.
Visburger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Zorg dat de roomboter goed heet is en bak de visburger 3 minuten per kant, of tot de korst goudbruin is. 
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes en de little gem grof. Snijd de koriander grof.
  • Haal de visburger uit de pan en bewaar apart. 
Roerbakken
3
  • Voeg de wortel-koolmix, de noedels en 1 el van de chilisaus per persoon toe aan dezelfde koekenpan en roerbak 2 - 3 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Haal de chilisaus van het vuur en voeg per persoon: 1 limoenpartje en 1/2 el vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe.
  • Meng in een grote saladekom de noedels, koriander, wortel-koolmix en de little gem met de overige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de visburgers in reepjes. 
  • Verdeel de noedelsalade over diepe borden en bestrooi met de pinda's. 
  • Leg de visburgerstukjes erop en serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders