Skip to main content

Klassieke Caesar-salade met kip

met spek, ansjovis en croutons

USPs: klassieke caeser salade met klassieke ingredienten, veel eiwitten

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Ansjovis

½ stuk(s)

Citroen

½ head

Romaine

50 gram

Mayonaise

1 stuk(s)

Knoflookteen

8 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1279 kJ
Energie (kcal)306 kcal
Vetten13.8 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten8.6 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels6.9 g
Eiwitten36.7 g
Zout0.3 g
Potassium611.3 mg
Calcium112 mg
Iron2 mg

Instructies

1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 - 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook samen 5 - 6 minuten. Wil je een hard ei? Kook de eieren dan in een aparte pan. Giet vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken onder koud water.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (maar bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten goudbruine croutons. Roer regelmatig door zodat de croutons niet aanbranden!

5

Snijd de romaine grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de Parmigiano reggiano grof.

6

Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de mini romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis er op, verdeel de ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Serveer met de citroenparten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders