Skip to main content

Klassieke Caesar-salade met kip

met spek, ansjovis en croutons

USPs: klassieke caeser salade met klassieke ingredienten, veel eiwitten

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

2 slice

Bacon

150 g

Green beans

½ piece

White bread roll

1 piece

Egg

25 g

Anchovies

½ piece

Lemon

½ head

Romaine lettuce

50 g

Mayonnaise

1 piece

Garlic

8 g

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1279 kJ
Calories306 kcal
Fat13.8 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate8.6 g
Sugar3.8 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein36.7 g
Salt0.3 g
Potassium611.3 mg
Calcium112 mg
Iron2 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 - 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook samen 5 - 6 minuten. Wil je een hard ei? Kook de eieren dan in een aparte pan. Giet vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken onder koud water.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (maar bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten goudbruine croutons. Roer regelmatig door zodat de croutons niet aanbranden!

5

Snijd de romaine grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de Parmigiano reggiano grof.

6

Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de mini romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis er op, verdeel de ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Serveer met de citroenparten.

This week's must-try HelloFresh recipes