Skip to main content
Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Met aardappelen, rode paprika en spinazie

4.2
(711)

Onze slager heeft de kippendijreepjes alvast voorgekruid met smaakmakers als oregano, peterselie en paprika, zo kun jij het marineren vandaag overslaan. Deze kruiden komen goed tot hun recht in combinatie met de zachte, zoete smaak van de paprika en de krieltjes. De bospaddenstoelenpesto zorgt voor een hartige noot.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Drieling aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Kippendijstukjes

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten: Selderij, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Saladekom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel.

Paprika en ui snijden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd de rode paprika in blokjes.

Spinazie scheuren
3

Scheur de spinazie klein.

Bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui, paprika en gekruide kippendijreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Salade mengen
5

Meng de aardappelen, kippendijreepjes met groenten en overige spinazie in een saladekom.

Op smaak brengen
6

Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders