Onze slager heeft de kippendijreepjes alvast voorgekruid met smaakmakers als oregano, peterselie en paprika, zo kun jij het marineren vandaag overslaan. Deze kruiden komen goed tot hun recht in combinatie met de zachte, zoete smaak van de paprika en de krieltjes. De bospaddenstoelenpesto zorgt voor een hartige noot.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Drieling aardappelen
½ unit
Ui
½ unit
Rode paprika
50 g
Spinazie
100 g
Kippendijstukjes
40 g
Bospaddenstoelenpesto
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel.
Snipper ondertussen de ui en snijd de rode paprika in blokjes.
Scheur de spinazie klein.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui, paprika en gekruide kippendijreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de aardappelen, kippendijreepjes met groenten en overige spinazie in een saladekom.
Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.