Skip to main content
Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Met aardappelen, rode paprika en spinazie

4.2
(711)

Onze slager heeft de kippendijreepjes alvast voorgekruid met smaakmakers als oregano, peterselie en paprika, zo kun jij het marineren vandaag overslaan. Deze kruiden komen goed tot hun recht in combinatie met de zachte, zoete smaak van de paprika en de krieltjes. De bospaddenstoelenpesto zorgt voor een hartige noot.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Drieling aardappelen

½ unit

Ui

½ unit

Rode paprika

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

100 g

Kippendijstukjes

40 g

Bospaddenstoelenpesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten May be present: Selderij, Pinda's)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2992 kJ
Calories715 kcal
Fat40 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate49 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber7 g
Protein29 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Casserole
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel.

Paprika en ui snijden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd de rode paprika in blokjes.

Spinazie scheuren
3

Scheur de spinazie klein.

Bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui, paprika en gekruide kippendijreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Salade mengen
5

Meng de aardappelen, kippendijreepjes met groenten en overige spinazie in een saladekom.

Op smaak brengen
6

Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes