Skip to main content
Jambalaya-stijl kip met rijst
Jambalaya-stijl kip met rijst

Jambalaya-stijl kip met rijst

en voor ouders: met chorizo en Mexicaanse kruiden

4.1
(178)

Jambalaya is een rijstgerecht dat doet denken aan paella. Het kent zijn oorsprong uit de cajun-keuken uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

30 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2993 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels11.6 g
Eiwitten32.4 g
Zout3.3 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika en de tomaat in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de chorizo 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar in een kleine kom. 
  • Voeg de kip toe aan een andere hapjespan en bak in 5 minuten rondom bruin.
  • Voor ouders: leg de helft van de kip in de pan van de chorizo.
Rijst toevoegen
3
  • Verdeel de ui en knoflook over de twee hapjespannen en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voor ouders: voeg de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe, roer goed en bak 1 minuut verder. 
  • Verdeel de rijst, paprika, tomaat, worcestershiresaus en bouillon over de twee pannen.
  • Breng aan de kook, draai het vuur naar middellaag en dek de pan af.
Serveren
4
  • Laat 20 - 25 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen (zie Tip). 
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Voor ouders: garneer met de chorizo.

Tip: Voeg eventueel extra water toe als het geheel te droog wordt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders