Skip to main content
Halloweensoep met spinnenballetjes

Halloweensoep met spinnenballetjes

met pompoen en wortel

3.8
(78)

Maak deze griezelsoep af door met de kokosmelk en een satéprikker een spinnenweb te tekenen in de soep.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

150 gram

Pompoenblokjes

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

25 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

100 gram

Passata

75 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3225 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten52.2 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels11.4 g
Eiwitten27.8 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.1 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Kom
Pan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken. Snijd de wortel in blokjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de pompoen, aardappelen, wortel en tijm 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bouillon, de passata en 2/3 van de slagroom toe. Breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook 20 - 25 minuten zachtjes.
Spinnenballetjes maken
2
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan.
  • Meng in een kom het gehakt met de panko, peper en zout. Kneed tot alles goed gemengd is en rol dan 8 kleine gehaktballetjes per persoon.
  • Breek de droge spaghetti door de helft.
  • Steek 4 droge spaghettistokjes per balletje door de balletjes – dit worden de spinnenpootjes.
Soep pureren
3
  • Kook de spinnenballetjes 8 - 10 minuten, haal ze daarna uit de pan en houd apart.
  • Haal de soep van het vuur. Voeg 50 ml kookvocht van de spinnenballetjes per persoon toe aan de soep.
  • Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout.
  • Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.
Serveren
4
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.
  • Gebruik de overige slagroom om een spinnenweb op de oppervlakte van de soep te maken.
  • Leg de spinnenballetjes erbovenop en griezelen maar!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders