Wist je dat wij altijd alle gerechten van tevoren een paar keer testen? Voor dit gerecht hebben we Robbert gevraagd om vast te leggen hoe hij het recept maakt. Hij heeft er een handig filmpje van gemaakt, waarin hij jou helpt bij het maken van dit recept! Meer weten? Kijk dan op onze blog of social-mediakanalen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Aardappelen
100 g
Kipfilet
35 g
Gele semi-gedroogde tomaten
75 g
Haricots verts
2 sprig
Gedroogde tijm
50 g
Spinazie
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in dunne parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten. Breng tussendoor op smaak met peper en zout. Zet de laatste 5 minuten het vuur hoog en haal de deksel van de pan.
Verdeel de kipfilet zo, dat iedereen 1 stuk kipfilet heeft.. Snijd vervolgens elk stuk kipfilet over de lengte in, zodat je deze kunt openklappen en vullen (Let op, snijd de kipfilet niet helemaal door). Snijd de semigedroogde tomaten klein. Vul de snede in de kipfilet met semigedroogde tomaten, vouw dicht en zet vast met 1 - 2 cocktailprikkers.
Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan met deksel en bak de kipfilet op middelhoog vuur rondom aan. Bestrooi met peper en zout, dek de pan af en bak nog 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak na 3 minuten de haricots verts met de kipfilet mee.
Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes, hak de tijmblaadjes zo fijn mogelijk en maak een dressing van de tijm met extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout.
Scheur de spinazie klein in een saladekom en voeg de overige semigedroogde tomaten toe.
Haal de cocktailprikkers uit de kipfilet en snijd elke kipfilet in 3 – 4 plakken. Voeg de haricots verts toe aan de salade en besprenkel met de dressing.
Serveer de gevulde kipfilet met de gebakken aardappelen en salade.