Skip to main content
Gnocchi met tomatensaus en oude kaas
Gnocchi met tomatensaus en oude kaas

Gnocchi met tomatensaus en oude kaas

Waan je in Italië met deze simpele maar heerlijke maaltijd

3.7
(3,7K)

Gnocchi spreek je uit als njokki en is Italiaans voor klontjes. Je kunt heel gemakkelijk zien of de gnocchi gaar is of niet. De gnocchikussentje gaan namelijk drijven zodra deze gaar zijn. De tomatensaus en oude kaas zorgen ervoor dat het gerecht niet droog wordt.

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ can

Tomatenblokjes

½ teaspoon

Gedroogde oregano

150 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

250 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

25 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories667 kcal
Energy (kJ)2791 kJ
Fat19 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate102 g
Dietary Fiber8 g
Protein22 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de ui en de knoflook klein
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Verhit de ui, knoflook, tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn, olijfolie en bruine suiker
2

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoger, voeg de tomatenblokjes, oregano, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook.

Voeg de spinazie aan de pan toe
3

Scheur de spinazie, in delen, boven de pan en laat de spinazie al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de gnocchi bij de saus, dek de pan af en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur.

5

Roer de helft van de oude kaas door de gnocchi tot de kaas gesmolten is.

Verdeel het gerecht en garneer met de overige oude kaas
6

Verdeel de gnocchi over de borden. Garneer de maaltijd met de overige oude kaas en eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip! Wil je extra krokante gnocchi? Bak deze dan 5 minuten op middelhoog vuur in een koekenpan met olijfolie. Je kunt de gnocchi een extra kaassmaak geven door de gnocchi in de laatste minuut met een beetje oude kaas te bestrooien. Verdeel daarna de gebakken gnocchi samen met de saus over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes