Gnocchi spreek je uit als njokki en is Italiaans voor klontjes. Je kunt heel gemakkelijk zien of de gnocchi gaar is of niet. De gnocchikussentje gaan namelijk drijven zodra deze gaar zijn. De tomatensaus en oude kaas zorgen ervoor dat het gerecht niet droog wordt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ can
Tomatenblokjes
½ teaspoon
Gedroogde oregano
150 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
250 g
Gnocchi
(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)
25 g
Oude-kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Bruine suiker
to taste
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoger, voeg de tomatenblokjes, oregano, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook.
Scheur de spinazie, in delen, boven de pan en laat de spinazie al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gnocchi bij de saus, dek de pan af en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur.
Roer de helft van de oude kaas door de gnocchi tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de gnocchi over de borden. Garneer de maaltijd met de overige oude kaas en eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Tip! Wil je extra krokante gnocchi? Bak deze dan 5 minuten op middelhoog vuur in een koekenpan met olijfolie. Je kunt de gnocchi een extra kaassmaak geven door de gnocchi in de laatste minuut met een beetje oude kaas te bestrooien. Verdeel daarna de gebakken gnocchi samen met de saus over de borden.