Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
180 g
Penne
(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)
½ piece
Courgette
1 piece
Garlic
¼ piece
Lemon
½ piece
Red onion
100 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ sachet(s)
Italian seasoning
2.5 g
Fresh mint
1 piece
Cod in lemon-rosemary marinade
50 g
Mini Roma tomatoes
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium fish stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Rasp ondertussen de courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de mini-romatomaten in kwarten.
Tip: Om tijd te besparen kun je het water ook koken in een waterkoker.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en tomaten 1 - 2 minuten. Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkruimel er 1/4 visbouillonblokje per persoon boven. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.
Verhit in een koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kabeljauw 2 - 3 minuten per kant. Blus de kabeljauw af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de pasta in dit gerecht. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.