Skip to main content
Gebakken kabeljauwfilet met botersaus
Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Met parelcouscous, wortel en tomaat

4.3
(1,5K)

Vis moet zwemmen en dat gaat vast goed lukken in je zelfgemaakte botersaus. De saus is als een jus en daardoor minder zwaar dan een klassieke botersaus. Wel zo fijn, want nu houd je genoeg ruimte over voor de heerlijke, licht zoete, parelcouscous met peen en frisse tomaat. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

125 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 el

Tuinkers

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

15 gram

Sultana rozijnen

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 gram

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2885 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve plakken.

Groenten in de oven
2

Leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle wortel bedekt is met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe aan de wortel in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn en knip de tuinkers los.

Parelcouscous koken
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
4

Smelt ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Botersaus maken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakvet en voeg 1/3 van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Meng de cherrytomaten en wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de tuinkers en de overige peterselie. Leg de kabeljauw erop en schenk de botersaus erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders