Skip to main content
Kip yakitori in zoete sesamsaus
Kip yakitori in zoete sesamsaus

Kip yakitori in zoete sesamsaus

met rijst, bosui en groenten

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om dit gerecht extra smaak te geven!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

125 gram

Broccoli

75 gram

Jasmijnrijst

½ bosje(s)

Bosui

100 gram

Kipsatéblokjes

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

45 ml

Water

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2778 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten90.1 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels9.7 g
Eiwitten37.6 g
Zout2.7 g
Potassium691 mg
Calcium110.3 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Satéprikkers
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en wortel 1 minuut.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de broccoli en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de wortels. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven, of tot ze gaar zijn.
  • Snijd de bosui in stukken van 2 cm.
  • Rijg de kip en de bosui om en om aan de spiesen (zie Tip). 

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. 

Kip bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiesen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en het sesamzaad toe.
  • Laat de saus karamelliseren.
Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Leg de kipspiesen erbovenop. Serveer met sojasaus naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders