Skip to main content
Italiaanse stijl salade met kipfilet

Italiaanse stijl salade met kipfilet

met zelfgemaakte croutons en gekaramelliseerde ui

4.5
(254)

Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

10 ml

Basilicumcrème

0.17 zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2636 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten35.1 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels7.8 g
Eiwitten34.5 g
Zout1.7 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in dunne partjes.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Houd je van een extra krokant korstje op de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom bruin met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

Ui bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui 5 minuten.
  • Voeg de suiker en 2/3 zwarte balsamicoazijn toe. Bak 2 - 3 minuten. Bewaar apart en laat afkoelen.
Croutons maken
3
  • Snijd het brood in kleine blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Besprenkel met olijfolie, voeg de Italiaanse kruiden toe en schep goed om.
  • Verdeel de broodblokjes over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de kaas.
  • Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en courgette toe. Roer goed door.
  • Serveer de salade over borden.
  • Verdeel de kip en croutons eroverheen.
  • Garneer met de gekaramelliseerde ui en besprenkel met de basilicumcrème.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders