Casarecce met pesto, tonijn en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met pesto, tonijn en spekjes

Casarecce met pesto, tonijn en spekjes

Met paprika, courgette en pijnboompitten

Tonijn en spekjes - een combinatie die je zelf misschien niet snel zou bedenken, maar in Italië is spaghetti alla carrettiera een begrip. In dit recept gebruik je groene pesto als saus en de groente hebben we alvast voor je gesneden, zodat dit gerecht zó op tafel staat.

Allergenen :
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

25 gram

Magere spekblokjes

200 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Casarecce koken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de caserecce. • Kook de casarecce, afgedekt, in 12 – 15 minuten beetgaar. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groente bakken
2

• Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de spekblokjes 2 – 3 minuten zonder olie. Schep regelmatig om. • Voeg de groentemix toe en bak nog 6 – 8 minuten.

Pijnboompitten roosteren
3

• Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Haal daarna uit de pan. • Giet de tonijn af en voeg toe aan de wok of hapjespan. • Meng de casarecce en de pesto door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden, breng eventueel verder op smaak met peper en zout en garneer met de pijnboompitten.