Skip to main content
Heek in groene-currysaus
Heek in groene-currysaus

Heek in groene-currysaus

met gele rijst, champignons en limoen

4.0
(173)

Wist je dat onze rijst- en granenverpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Allergenen:
Vis
Selderij
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2706 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels6.9 g
Eiwitten30.6 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Roer de helft van het kerriepoeder door de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak de groentemix 4 minuten. Voeg de knoflook en de groene currykruiden toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de kokosmelk, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe.
  • Laat de currysaus op laag vuur sudderen tot serveren.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met het overige kerriepoeder.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur en bak de vis 1 - 2 minuten op de andere kant.
    Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en de currysaus over diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erbovenop.
  • Garneer met de eventuele overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders