Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Bulgur
(Contains: Tarwe May be present: Soja)
1 piece
Onion
⅓ piece
Cucumber
1 piece
Tomato
¼ piece
Red chili pepper
½ teaspoon
Ground coriander
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
10 g
Shaved almonds
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
¼ piece
Avocado
25 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Dried cranberries
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¼ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomatenblokjes, de komkommer, de wittewijnazijn en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de ui in 6 - 8 minuten.
Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de peterselie grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas.
Voeg de bulgur, de ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, geschaafde amandelen, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de rode peper. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.