Skip to main content
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Calorie Smart
Special Ingredient
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Wittekool en wortel

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Tarwe, Gluten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Steak

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Water voor saus

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten23.9 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels4.5 g
Eiwitten31.8 g
Zout1.9 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en voeg toe aan een kom.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Haal de steak uit de verpakking.

Rijst koken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op laag vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook 10 - 15 minuten.
  • Haal van het vuur en laat 5 minuten staan. Giet daarna af indien nodig.
  • Voeg ondertussen de wittewijnazijn en de suiker toe aan de komkommer. Roer goed door en zet apart tot serveren. Schep regelmatig om.
Mengen
3
  • Meng in een saladekom de sesamolie met de mayonaise en de koolmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een klein scheutje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak en ui 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de bulgogisaus en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe aan de ui. Laat 1 minuut koken.
Serveren
4
  • Snijd de steak kort voor serveren, tegen de draad in, in dunne plakjes.
  • Serveer de rijst op diepe borden. Leg de steak erop en besprenkel met de bulgogisaus.
  • Serveer met de komkommer en de koolsla.
  • Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders