HelloFresh
Broccolisoep met zure room

Broccolisoep met zure room

met amandelschaafsel en verse munt

Lees meer

NIEUW! Ontdek deze maand supersnelle recepten die in 15 minuten op tafel staan.

Om ervoor te zorgen dat je binnen 15 minuten aan tafel zit, hebben we de groente in deze romige broccolisoep alvast voor je gesneden. Even aanbakken, bouillon toevoegen en pureren – een kind kan de was doen. Wist je dat broccoli vol zit met voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en mineralen. Niet alleen een supersnelle maaltijd, maar ook een voedzame. Win-win!

Labels:15 min mealCalorie-focusVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenSelderijMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Noten)

1 stuks

Knoflookteen

350 g

Verse broccolisoep

(BevatSelderij)

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

600 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2205 kJ
Energie (kcal)527 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers18.1 g
Eiwitten13 g
Zout4.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groenten aanbakken
Groenten aanbakken
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het walnotenrozijnenbroodje 8 minuten. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een soeppan met deksel. • Voeg de knoflook en de groenten uit de beker toe aan de pan en bak 2 minuten.

Soep koken
Soep koken
2

• Bereid de bouillon en voeg toe aan de soeppan. • Kook, afgedekt, 6 – 8 minuten, of tot de groenten zacht genoeg zijn om te pureren. • Verhit ondertussen een koekenpan en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. • Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.

Soep pureren
Soep pureren
3

• Pureer de soep met een staafmixer en roer de helft van de zure room erdoor. Voeg eventueel meer water of bouillon toe als je de soep wilt verdunnen. • Snijd het walnoten-rozijnenbroodje in plakken, besmeer met boter en bestrooi met zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de soep over kommen. • Garneer met het amandelschaafsel, de munt en de overige zure room. • Serveer met de plakken brood.