NIEUW! Ontdek deze maand supersnelle recepten die in 15 minuten op tafel staan.
Om ervoor te zorgen dat je binnen 15 minuten aan tafel zit, hebben we de groente in deze romige broccolisoep alvast voor je gesneden. Even aanbakken, bouillon toevoegen en pureren – een kind kan de was doen. Wist je dat broccoli vol zit met voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en mineralen. Niet alleen een supersnelle maaltijd, maar ook een voedzame. Win-win!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Bruin rozijnen-walnotenbroodje
(Contains: Gluten, Noten)
½ unit
Knoflookteen
175 g
Verse broccolisoep
(Contains: Selderij)
5 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
2.5 g
Verse munt
(May be present: Selderij)
50 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
300 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het walnotenrozijnenbroodje 8 minuten. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een soeppan met deksel. • Voeg de knoflook en de groenten uit de beker toe aan de pan en bak 2 minuten.
• Bereid de bouillon en voeg toe aan de soeppan. • Kook, afgedekt, 6 – 8 minuten, of tot de groenten zacht genoeg zijn om te pureren. • Verhit ondertussen een koekenpan en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. • Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.
• Pureer de soep met een staafmixer en roer de helft van de zure room erdoor. Voeg eventueel meer water of bouillon toe als je de soep wilt verdunnen. • Snijd het walnoten-rozijnenbroodje in plakken, besmeer met boter en bestrooi met zout.
• Verdeel de soep over kommen. • Garneer met het amandelschaafsel, de munt en de overige zure room. • Serveer met de plakken brood.