Skip to main content
Bloemkool-aardappelandijviestamppot met kipgehaktballetjes

Bloemkool-aardappelandijviestamppot met kipgehaktballetjes

met spekjes en jus

Met dit recept tover je 356 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

250 gram

Bloemkool

25 gram

Spekreepjes

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Gesneden andijvie

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Grove mosterd

80 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2348 kJ
Energie (kcal)561 kcal
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten28.2 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels10.7 g
Eiwitten15.1 g
Zout1.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium570 mg
Calcium76 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Knoflookpers
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bloemkool.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 7 minuten in de pan met deksel
  • Voeg de bloemkool toe en kook 6 - 8 minuten mee. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
-
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de kipgehaktballetjes toe en halveer met een spatel. Voeg de spekreepjes toe en bak samen nog 7 - 9 minuten. Haal de kipgehaktballetjes uit de hapjespan.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

 

-
3
  • Voeg de knoflook, rode peper, mosterd en 2/3 van de roomboter toe aan de spekreepjes.
  • Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat inkoken tot serveren.
  • Stamp de aardappelen en bloemkool met de roomkaas en de overige roomboter tot een puree.
  • Voeg mosterd naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Leg de gehaktballetjes terug in de koekenpan.
  • Voeg geleidelijk de andijvie toe aan de puree en meng (zie Tip).
  • Serveer de stamppot op borden en leg de gehaktballetjes erbovenop.
  • Top af met de spekreepjes en de jus.

Tip: Je kunt de andijvie rauw laten of helemaal laten slinken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders