De beenham hebben we al voor je gemarineerd met honing en mosterd - hij kan dus zo de oven in!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Gammon with honey mustard marinade
150 g
Brussels sprouts
20 g
Roasted hazelnuts
½ bunch
Bunched carrots
250 g
Rainbow baby potatoes
3 piece
Garlic
5 g
Fresh curly parsley
50 g
Bacon lardons
⅗ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
½ tablespoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
[Plant-based] butter
3 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
2 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el mosterd, 2 tl honing, peper en zout. Leg de beenham in een ovenschaal, verdeel de honing-mosterdmarinade erover en bak 30 - 40 minuten in de oven. Halveer de spruitjes en hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
Tip: Wordt de marinade te donker maar is de beenham nog niet gaar? Dek de ovenschaal dan af met aluminiumfolie.
Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Meng de bospeen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 22 minuten mee in de oven, naast of boven de beenham.
Was de regenboogaardappelen en snijd doormidden. Verhit 1 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook en de helft van de krulpeterselie toe aan de aardappelen.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de overige knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de spruitjes en 1 el water persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 12 minuten. Schep af en toe om. Leg de beenham op een serveerschaal. Meng per persoon 1/2 el boter door het overgebleven vocht in de ovenschaal, zodat er een saus ontstaat. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Tip: Vind je het lekkerder als de spruitjes iets zachter zijn? Kook ze dan eerst een paar minuten voordat je ze bakt.
Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer de beenham op een schaal, snijd deze vast in plakken en serveer de saus er in een klein kommetje bij. Verdeel de bospeen en spruiten over schalen of borden. Garneer de bospeen met de hazelnoten en de overige krulpeterselie. Rasp de parmigiano reggiano boven de spruiten. Serveer met de mayonaise.