Skip to main content
Appel-perencrumble

Appel-perencrumble

Met haver en hazelnoten

5.0
(5)

De crumble op dit zoete dessert met peer en appel maak je met havermout en hazelnoten, die beide voor extra knapperigheid zorgen. Je serveert er slagroom bij voor exta romigheid.

Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Appel

30 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Bruine suiker

4 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

naar smaak

Zout

½ el

Fijne kristalsuiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)3423 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers42.2 g
Vezels8 g
Eiwitten9 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Handmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peer en de appel en verwijder het klokhuis. Snijd beide in blokjes. Verhit een steelpan op middelhoog vuur en voeg de peer en appel en ½ tl lichtbruine suiker per persoon toe. Laat op middellaag vuur 5 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig door.

2

Snijd ondertussen de roomboter in blokjes. Hak de hazelnoten grof. Meng in een kom de havermout, de hazelnoten, de overige lichtbruine suiker, de bloem en een snuf zout. Voeg de roomboter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot grove kruimels.

3

Verdeel de peer en appel over de bodem van een ovenschaaltje. Bestrooi met het havermengsel en bak 15 - 20 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin is. Controleer tussendoor of de crumble niet te donker wordt.

4

Voeg de slagroom en de kristalsuiker toe aan een kom en klop luchtig met een garde of mixer. Verdeel de crumble over de kommen en garneer met de slagroom.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders