Skip to main content
Zomerse salade met geitenkaas, krieltjes en sinaasappeldressing

Zomerse salade met geitenkaas, krieltjes en sinaasappeldressing

3.9
(428)

De geitenkaas die je in dit recept gebruikt, is een oude Hollandse geitenkaas. De kaas heeft een pittige smaak en geeft meer kracht aan de salade. Een beetje zoals een oude Italiaanse kaas zoals een Parmezaanse kaas of pecorino ook kan doen. Maar nu dus gewoon van Hollandse bodem, namelijk de Alphenaer geitenkaas!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

⅕ stuk(s)

IJsbergsla

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

¼ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)794 kcal
Energie (kJ)3322 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten69 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Snijd de krieltjes doormidden.
1

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met zout.

Snijd de sjalot in fijne ringen.
2

Snijd ondertussen de ijsbergsla klein. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snijd de sjalot in fijne ringen. Pers de sinaasappel uit.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op laag vuur.

Meng de dressing.
4

Meng ondertussen voor de dressing de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing en 2 el sinaasappelsap per persoon in de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ijsbergsla, cherrytomaten, gebakken sjalot en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de krieltjes en salade over de borden. Garneer de salade met de overige geitenkaas en de pecannoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders