Skip to main content
Zomerse salade met geitenkaas, krieltjes en sinaasappeldressing

Zomerse salade met geitenkaas, krieltjes en sinaasappeldressing

3.9
(428)

De geitenkaas die je in dit recept gebruikt, is een oude Hollandse geitenkaas. De kaas heeft een pittige smaak en geeft meer kracht aan de salade. Een beetje zoals een oude Italiaanse kaas zoals een Parmezaanse kaas of pecorino ook kan doen. Maar nu dus gewoon van Hollandse bodem, namelijk de Alphenaer geitenkaas!

Allergens:
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Krieltjes

⅕ unit

IJsbergsla

150 g

Gekleurde cherrytomaten

¼ unit

Sjalot

¼ unit

Handsinaasappel

20 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

Nutrition Values

/ per serving
Calories794 kcal
Energy (kJ)3322 kJ
Fat45 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate69 g
Dietary Fiber11 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijd de krieltjes doormidden.
1

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met zout.

Snijd de sjalot in fijne ringen.
2

Snijd ondertussen de ijsbergsla klein. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snijd de sjalot in fijne ringen. Pers de sinaasappel uit.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op laag vuur.

Meng de dressing.
4

Meng ondertussen voor de dressing de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing en 2 el sinaasappelsap per persoon in de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ijsbergsla, cherrytomaten, gebakken sjalot en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de krieltjes en salade over de borden. Garneer de salade met de overige geitenkaas en de pecannoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes