Skip to main content
Zomerse salade met geitenkaas, krieltjes en sinaasappeldressing
Zomerse salade met geitenkaas, krieltjes en sinaasappeldressing

Zomerse salade met geitenkaas, krieltjes en sinaasappeldressing

3.9
(428)

De geitenkaas die je in dit recept gebruikt, is een oude Hollandse geitenkaas. De kaas heeft een pittige smaak en geeft meer kracht aan de salade. Een beetje zoals een oude Italiaanse kaas zoals een Parmezaanse kaas of pecorino ook kan doen. Maar nu dus gewoon van Hollandse bodem, namelijk de Alphenaer geitenkaas!

Allergens:
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Krieltjes

⅕ unit

IJsbergsla

150 g

Gekleurde cherrytomaten

¼ unit

Sjalot

¼ unit

Handsinaasappel

20 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

Nutrition Values

/ per serving
Calories794 kcal
Energy (kJ)3322 kJ
Fat45 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate69 g
Dietary Fiber11 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijd de krieltjes doormidden.
1

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met zout.

Snijd de sjalot in fijne ringen.
2

Snijd ondertussen de ijsbergsla klein. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snijd de sjalot in fijne ringen. Pers de sinaasappel uit.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op laag vuur.

Meng de dressing.
4

Meng ondertussen voor de dressing de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing en 2 el sinaasappelsap per persoon in de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ijsbergsla, cherrytomaten, gebakken sjalot en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de krieltjes en salade over de borden. Garneer de salade met de overige geitenkaas en de pecannoten.

More delicious recipes with similar ingredients

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Met walnoten van onze notenboer Jan Gotjé
Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven
Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio

Met belegen kaas en trostomaat
Aardbeientaartje

Aardbeientaartje

Met dadels en amandel
Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Met rode paprika, citroen en dille
Toulouse varkensworst in appelcidersaus met parelgerst en gebakken fruit

Toulouse varkensworst in appelcidersaus met parelgerst en gebakken fruit

Hertenpeper met aardappelpuree (kerst-versie)

Hertenpeper met aardappelpuree (kerst-versie)

Met gebakken paddenstoelen en salade
Bataatstamppot met oude kaas

Bataatstamppot met oude kaas

Met veldsla, rucola en knapperige pecannoten
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Met knoflookkrieltjes en broccoli
Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Met spinazie, tomaat en kappertjes
Mexicaanse burrito met gehakt

Mexicaanse burrito met gehakt

met mais, kidneybonen en cheddar
Griekse yoghurt met frambozensaus

Griekse yoghurt met frambozensaus

Met kaneel en geroosterde walnoten

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Chicken Sausages with Cheesy Mash

Chicken Sausages with Cheesy Mash

with braised red cabbage, apple & nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Linguine with Veggie Meatballs

Linguine with Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with fresh basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds