De geitenkaas die je in dit recept gebruikt, is een oude Hollandse geitenkaas. De kaas heeft een pittige smaak en geeft meer kracht aan de salade. Een beetje zoals een oude Italiaanse kaas zoals een Parmezaanse kaas of pecorino ook kan doen. Maar nu dus gewoon van Hollandse bodem, namelijk de Alphenaer geitenkaas!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Krieltjes
⅕ unit
IJsbergsla
150 g
Gekleurde cherrytomaten
¼ unit
Sjalot
¼ unit
Handsinaasappel
20 g
Pecannoten
(Contains: Noten)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met zout.
Snijd ondertussen de ijsbergsla klein. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snijd de sjalot in fijne ringen. Pers de sinaasappel uit.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op laag vuur.
Meng ondertussen voor de dressing de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing en 2 el sinaasappelsap per persoon in de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ijsbergsla, cherrytomaten, gebakken sjalot en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom.
Verdeel de krieltjes en salade over de borden. Garneer de salade met de overige geitenkaas en de pecannoten.