Skip to main content
Wraps met Lekker Fred's pulled paddo's

Wraps met Lekker Fred's pulled paddo's

met gekaramelliseerde ui en zelfgemaakte knoflooksaus

Met dit recept tover je 253gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Gerst
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ head

Botersla

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd)

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja, Gerst, Ei)

40 gram

Guacamole

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3477 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten49.5 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten55.6 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels16.6 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.9 g
Potassium155.3 mg
Calcium36.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verdeel de kikkererwten en de ongepelde knoflook over één helft van een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/4 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix en peper en zout naar smaak. 
  • Rooster de kikkererwten 18 - 20 minuten in de oven.
Roosteren
2
  • Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika op de andere helft van de bakplaat en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. 
  • Rooster de paprika de laatste 15 minuten mee in de oven.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm de laatste 2 - 3 minuten mee in de oven.
Ui karamelliseren
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 5 minuten.
  • Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en plantaardige margarine naar smaak toe en bak nog 3 minuten.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pulled paddo's bakken
4
  • Verhit ondertussen een tweede koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de pulled paddo's 4 - 5 minuten.
Toppings voorbereiden
5
  • Pers de gepofte knoflook uit in een kleine kom en meng met 1 el veganaise per persoon.
  • Snijd de bladen van de botersla grof. 
  • Snijd de gegrilde paprika in repen.
Serveren
6
  • Beleg de tortilla's met de knoflooksaus, de botersla, de pulled paddo's, de paprika, de kikkererwten en de gekaramelliseerde ui.
  • Verdeel de guacamole eroverheen.
  • Garneer met de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders