Skip to main content
Volkoren tomatencouscous met gebakken paneer, pittige harissa en aubergine

Volkoren tomatencouscous met gebakken paneer, pittige harissa en aubergine

3.7
(111)

De volkoren couscous bereid je in een saus van tomaten. De pikante harissa geeft het gerecht extra pit. Harissa is een kruidenpasta uit Tunesië op basis van rode pepers en gedroogde specerijen, zoals knoflook en komijn.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Aubergine

½ tl

Gedroogde rozemarijn

½ tl

Harissa

½ blik(ken)

Gepelde tomaten

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten)

65 gram

Paneer

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)588 kcal
Energie (kJ)2460 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout1.7 g

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat klein. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Couscous wellen
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de knoflook, tomaat, rozemarijn en (benodigde!) harissa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, couscous en bouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens uit en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Aubergine bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en eventueel met ½ tl harissa per persoon. Bewaar apart.

Paneer bakken
4

Snijd ondertussen de paneer in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de paneer mooi lichtbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de gebakken aubergine en paneer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders