Skip to main content
Volkoren tomatencouscous met gebakken paneer, pittige harissa en aubergine

Volkoren tomatencouscous met gebakken paneer, pittige harissa en aubergine

3.7
(111)

De volkoren couscous bereid je in een saus van tomaten. De pikante harissa geeft het gerecht extra pit. Harissa is een kruidenpasta uit Tunesië op basis van rode pepers en gedroogde specerijen, zoals knoflook en komijn.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1.5 unit

Tomaat

½ unit

Aubergine

½ teaspoon

Gedroogde rozemarijn

½ teaspoon

Harissa

½ can

Gepelde tomaten

40 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

65 g

Paneer

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

75 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zonnebloemolie

Peper en zout

Nutrition Values

Calories588 kcal
Energy (kJ)2460 kJ
Fat31 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate44 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein22 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat klein. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Couscous wellen
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de knoflook, tomaat, rozemarijn en (benodigde!) harissa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, couscous en bouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens uit en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Aubergine bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en eventueel met ½ tl harissa per persoon. Bewaar apart.

Paneer bakken
4

Snijd ondertussen de paneer in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de paneer mooi lichtbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de gebakken aubergine en paneer.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes