Skip to main content
Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes
Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

3.8
(155)

De verse makreel is een geweldige match met de kappertjes uit de bulgur. Makreel is een vette vis en is aan te bevelen binnen een gezond dieet. Deze vis met langwerpig lichaam en groenblauwe rug, ook wel Scomber Scombrus genoemd, behoort tot de baarsachtigen.

Labels:
Cook me first
Allergenen :
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Verse makreelfilet met huid

(Bevat: Vis)

10 gram

Kappertjes

¼ stuk(s)

Gemengde sla

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3565 kJ
Energie (kcal)852 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels16 g
Eiwitten31 g
Zout3.8 g

Instructies

Kook de bulgur.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Giet vervolgens af en laat zonder deksel nagaren.

2

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein.

3

Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, afgedekt, 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om en voeg halverwege de kappertjes toe.

Voeg de bulgur toe.
4

Was ondertussen de lollo rosso grondig en scheur grof. Meng de lollo rosso, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bulgur toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vel van de makreel overdwars op 4 plekken in.
5

Snijd het vel van de makreel overdwars op 4 plekken in. Hierdoor zal de makreel niet omkrullen in de pan door het krimpen van het vel. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilet 3 - 4 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en daarna nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de bulgur en makreel over de borden en serveer met de salade.
6

Verdeel de bulgur en makreel over de borden en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini en gebakken kappertjes
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Varkenshaas met gestoofde venkel

Varkenshaas met gestoofde venkel

met verse pappardelle in citroen-kruidenolie en hazelnoten
Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

met parmigiano reggiano, venkel en mascarpone
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken drieling aardappelen
HelloExtra double protein - Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

HelloExtra double protein - Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm
Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade

Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas en noten-kruidentopping
Romige ravioli met gekruid kipgehakt en spinazie

Romige ravioli met gekruid kipgehakt en spinazie

met venkel, rode peper en belegen kaas
Verse ravioli met venkel,  geitenkaas en spek

Verse ravioli met venkel, geitenkaas en spek

met peultjes en salade
 Cherrytomatensoep met worst en venkel

Cherrytomatensoep met worst en venkel

met ansjovis en kikkererwten
Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen

Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen

Taco's met gekruide kabeljauw en avocadocrème

Taco's met gekruide kabeljauw en avocadocrème

met granaatappelsalsa en sweet chili tortillachips
Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen

Volkoren bulgur met broccoli, geroosterde cherrytomaten en amandelen

Salade met tonijn en Opperdoezer Ronde aardappel

Salade met tonijn en Opperdoezer Ronde aardappel

Met appel, kappertjes en gebakken venkel
Vispakketje met kabeljauw en venkel

Vispakketje met kabeljauw en venkel

Met limoen- citroenrijst en knoflooktomaatjes
Kipgyros met kruidige tabouleh en slamelange

Kipgyros met kruidige tabouleh en slamelange

Een kruidige salade van bulgur, tomaat, peterselie en citroensap

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

met mais-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselderij, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en geroerbakte radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witlof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rodekool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel