Skip to main content
Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes
Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

3.8
(155)

De verse makreel is een geweldige match met de kappertjes uit de bulgur. Makreel is een vette vis en is aan te bevelen binnen een gezond dieet. Deze vis met langwerpig lichaam en groenblauwe rug, ook wel Scomber Scombrus genoemd, behoort tot de baarsachtigen.

Allergens:
Gluten
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

1 unit

Venkel

1 unit

Verse makreelfilet met huid

(Contains: Vis)

10 g

Kappertjes

¼ unit

Gemengde sla

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3565 kJ
Calories852 kcal
Fat52 g
Saturated Fat10.6 g
Carbohydrate60 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber16 g
Protein31 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Kook de bulgur.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Giet vervolgens af en laat zonder deksel nagaren.

2

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein.

3

Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, afgedekt, 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om en voeg halverwege de kappertjes toe.

Voeg de bulgur toe.
4

Was ondertussen de lollo rosso grondig en scheur grof. Meng de lollo rosso, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bulgur toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vel van de makreel overdwars op 4 plekken in.
5

Snijd het vel van de makreel overdwars op 4 plekken in. Hierdoor zal de makreel niet omkrullen in de pan door het krimpen van het vel. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilet 3 - 4 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en daarna nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de bulgur en makreel over de borden en serveer met de salade.
6

Verdeel de bulgur en makreel over de borden en serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Rundervink met aardpeerpuree

Rundervink met aardpeerpuree

en gesmoorde groenten
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing
Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

De burgers breng je zelf op smaak met o.a. paprikapoeder en bladpeterselie
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Met walnoten van onze notenboer Jan Gotjé
Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Venkelstoofpotje met lamsworstjes, aardappelen en verse bladpeterselie

Venkelstoofpotje met lamsworstjes, aardappelen en verse bladpeterselie

Toulouse varkensworst in appelcidersaus met parelgerst en gebakken fruit

Toulouse varkensworst in appelcidersaus met parelgerst en gebakken fruit

Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Met spinazie, tomaat en kappertjes
Varkenshaas met zomergratin

Varkenshaas met zomergratin

Van aardappel en cherrytomaten met knapperige serranoham
Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

met rode kool, wortel en limoen
Salade met peer, danablue en walnoot

Salade met peer, danablue en walnoot

Met gepofte aardappel en courgettelinten
Scholfilet met aardappelen en salade van sperziebonen en zonnebloempitten

Scholfilet met aardappelen en salade van sperziebonen en zonnebloempitten

Geserveerd met frisse yoghurtsaus
Grote garnalen met citroen-knoflookmarinade

Grote garnalen met citroen-knoflookmarinade

Met parelcouscous, zachte geitenkaas en noten-kruidentopping
Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Fusilli integrale met kaassaus, spinazie en verse oregano

Fusilli integrale met kaassaus, spinazie en verse oregano

Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Met rode currypasta
Parelcouscous met gekruide heekfilet en venkel

Parelcouscous met gekruide heekfilet en venkel

Vispakketje met venkel, gebakken aardappelen, frisse sinaasappeldressing en dille

Vispakketje met venkel, gebakken aardappelen, frisse sinaasappeldressing en dille

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Chicken Sausages with Cheesy Mash

Chicken Sausages with Cheesy Mash

with braised red cabbage, apple & nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Linguine with Veggie Meatballs

Linguine with Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with fresh basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds