Voor dit recept gebruik je verse knoflook uit Slootdorp. In de ecologische zone tussen de Noordzee en het Ijsselmeer wordt de knoflook op duurzame wijze geteeld. Zo voorzien de zonnepanelen op het dak van de schuur het hele bedrijf van stroom en worden de losse teentje verwerkt tot een knoflookpuree.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
¼ unit
Verse knoflook
125 g
Gele cherrytomaten
½ unit
Venkel
90 tablespoon
Farfalle
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)
2 tablespoon
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte grana padano
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne plakken.
Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de cherrytomaten en de venkel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg in de laatste minuut de kookroom en de helft van de grana padano toe.
Voeg de farfalle toe aan de wok of hapjespan, roer goed door en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige grana padano.