Skip to main content
Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano
Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano

Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano

Makkelijk gerecht met smaakvolle ingrediënten

3.7
(3,8K)

Voor dit recept gebruik je verse knoflook uit Slootdorp. In de ecologische zone tussen de Noordzee en het Ijsselmeer wordt de knoflook op duurzame wijze geteeld. Zo voorzien de zonnepanelen op het dak van de schuur het hele bedrijf van stroom en worden de losse teentje verwerkt tot een knoflookpuree.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Verse knoflook

125 g

Gele cherrytomaten

½ unit

Venkel

90 tablespoon

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

2 tablespoon

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte grana padano

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories600 kcal
Energy (kJ)2510 kJ
Fat21 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber9 g
Protein22 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne plakken.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Voeg de tomaten en venkel toe
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de cherrytomaten en de venkel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg in de laatste minuut de kookroom en de helft van de grana padano toe.

Roer goed door
6

Voeg de farfalle toe aan de wok of hapjespan, roer goed door en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

Garneer met grana padano
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige grana padano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes