Skip to main content
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten

3.6
(4,2K)

De meeste maïs die je langs de weg ziet is snijmaïs en wordt niet gebruikt om te eten. Suikermaïs daarentegen is een populair graangewas dat als groente wordt gegeten. Deze week komt onze maïs van een boer uit Duitsland. Verpakt in vershoudfolie of plastic kun je een maïskolf zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Maiskolf

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

35 g

Zongedroogde tomaten

½ unit

Sjalot

3 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

2 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

40 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories850 kcal
Energy (kJ)3556 kJ
Fat39 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate95 g
Dietary Fiber7 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Lid
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de orzo. Verwijder de bladeren van de maïskolf.

2

Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de maïskolf.
3

Verhit de roomboter in de koekenpan met deksel en bak de maïskolf, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Spoel de orzo met koud water.
4

Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten. Spoel de orzo af met koud water en besprenkel met de helft van de extra vierge olijfolie.

5

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten klein. Snipper de sjalot. Hak de basilicum en bladpeterselie fijn. Maak een dressing van de overige extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Meng de orzo met de overige groenten.
6

Meng de orzo met de dressing in een saladekom. Voeg de zongedroogde tomaten, sjalot, basilicum en peterselie toe. Voeg als laatste de radicchio-melange toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd met de Maïskolf en de zonnebloempitten.
7

Verdeel de orzosalade over de borden. Serveer met de maïiskolf en garneer met de zonnebloempitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes