Skip to main content
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten

3.5
(346)

Za’atar is de naam van een smaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Het basisingrediënt is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Wij hebben onze eigen twist aan de za’atar gegeven en gebruiken ook kruiden en specerijen zoals basilicum, paprikapoeder, cayennepeper en komijn.

Allergens:
Noten
Gluten
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

15 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

150 g

Flespompoen

1 unit

Mini-romatomaten

1 unit

Turkse groene peper

1.5 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

60 g

Za'atar

(Contains: Sesamzaad)

½ unit

Tofu

(Contains: Soja)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories622 kcal
Energy (kJ)2602.4 kJ
Fat29 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate56 g
Dietary Fiber21 g
Protein23 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon en hak de hazelnoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de pompoen in stukken
3

Snijd ondertussen de pompoen in blokjes van een ½ cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd de romatomaten en Turkse peper klein. Hak de krulpeterselie fijn.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de tofureepjes 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng ondertussen de bulgur met de bouillon in een pan met deksel en kook de bulgur, afgedekt, in 8 – 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Bak de groenten in een wok
6

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur, voeg de pompoen en eventueel extra olijfolie toe en bak 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg als het nodig is extra water toe om aanbakken te voorkomen. Voeg halverwege de tomaat, Turkse peper en de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tofu bij de groenten
7

Voeg de za’atar bij de groenten en verhit nog 1 minuut. Voeg extra water toe aan de pan, als het te droog wordt. Voeg de bulgur en tofu toe en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten en overige krulpeterselie.

Tip! Heb je kikkererwten over van de salade met gegrilde courgette? Je kunt deze op het laatste moment toevoegen aan de groenten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes