Skip to main content
Opgeklopte feta met courgette

Opgeklopte feta met courgette

met feestelijk knoflookbrood, mangoboter en geroosterde pistachenoten

4.3
(108)

KOOKPLAN

Eerder op de dag:

  • Maak de opgeklopte feta
  • Bereid het knoflookbrood
  • Rooster de pistachenoten
Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

50 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Mosterd, Soja, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Water

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3829 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten71.9 g
waarvan verzadigd35.7 g
Koolhydraten45.9 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels3.7 g
Eiwitten19 g
Zout2 g
Potassium30 mg
Calcium2 mg
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Opgeklopte feta maken
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Voeg de feta, mascarpone en honing toe aan een hoge kom. Voeg per persoon: 1 el yoghurt en 1/2 el citroensap toe.
  • Pureer met een staafmixer tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.
  • Bewaar in de koelkast tot serveren.
Knoflookbrood maken
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de helft van de knoflook, de helft van de verse kruiden en de helft van de olijfolie.
  • Snijd het broodje open en leg het met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
Pistachenoten roosteren
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pistachenoten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer de courgette in de lengte. Kerf in elke helft een ruitpatroon in het vruchtvlees (zie Tip). 

Tip: Snijd niet te diep zodat de schil intact blijft.

Courgette bereiden
4
  • Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Bak de courgette 1 - 3 minuten met de snijkant naar beneden, of tot hij goudbruin is.
  • Draai de courgette om, verlaag het vuur naar middelhoog en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe (pas op voor spetters). Dek de pan af en laat 5 - 6 minuten koken.
Saus maken
5
  • Breng de courgette, waneer deze klaar is, op smaak met peper en zout. Haal de courgette uit de pan. Dek de courgette af met aluminiumfolie en houd apart tot serveren.
  • Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de roomboter, de mangochutney en de overige knoflook toe. Meng goed en laat de saus 1 - 2 minuten inkoken.
Serveren
6
  • Verdeel de opgeklopte feta over een serveerschaal.
  • Leg de courgette erbovenop en besprenkel met de mangoboter.
  • Garneer met de pistachenoten en de overige verse kruiden.
  • Serveer met het knoflookbrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders