Een snelle spaghetti doet het altijd goed doordeweeks! De varkenssaucijs en de olijventapenade zorgen voor veel smaak in dit gerecht. Heb je meer tijd, laat de saus dan op laag vuur pruttelen zoals toegelicht in de tip.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains: Gluten)
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
125 g
Champignons
1 unit
Pruimtomaat
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
40 g
Zwarte-olijventapenade
(May be present: Selderij)
25 g
Geraspte oude kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 unit
Varkenssaucijs
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de varkenssaucijs in plakken van ongeveer 1 cm (zie tip). Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de champignons in plakken en snijd de tomaat klein.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en saucijs 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de courgette, champignons en rozemarijn toe aan de wok of hapjespan en bak 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak nog 7 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spaghetti, de zwarte-olijventapenade en de helft van de oude kaas toe aan de groentesaus. Roerbak nog 1 – 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de overige oude kaas.