Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen
Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen

Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Tags:
Extra Veggies
•Family
Allergens:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Leek

65 g

Mushrooms

½ sachet(s)

Mexican-style spices

8 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

90 g

Spaghetti

(Contains Tarwe May be present Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated mature cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1146 kcal
Energy (kJ)4794 kJ
Fat59.3 g
Saturated Fat24.5 g
Carbohydrate87.3 g
Sugar19 g
Dietary Fiber12 g
Protein61 g
Salt6.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Paper Towel
•Casserole

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Pers de knoflook. Snijd de prei fijn.
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
  • Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Doe de gehaktballen in de pan en halveer ze met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden in de pan en bak de gehaktballen 2 – 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, champignons en prei in de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Saus bereiden
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte belegen kaas toe.
  • Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Mengen en serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.
  • Garneer met de overige geraspte belegen kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!