Dit gerecht is geen gewone Italiaanse spaghetti. Je maakt namelijk zelf een saus op basis van roux. Roux is een basis voor sauzen en komt uit de Franse keuken. De volkoren spaghetti breng je verder op smaak met prei, aubergine en verse kruiden zoals oregano en basilicum. De oude kaas is geselecteerd door onze kaasboer Erik van Eriks Delicatessen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Spaghetti
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
10 g
Zonnebloempitten
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Aubergine
½ unit
Prei
1 sprig
Gedroogde oregano
50 g
Oude-kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
3 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
200 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Bloem
to taste
Peper en zout
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm en de prei in fijne ringen. Hak de oregano fijn.
Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aubergine, prei en oregano toe, breng op smaak met peper en zout en bak afgedekt 8 – 10 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.
Smelt ondertussen de roomboter in een sauspan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Dit is de roux. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Herhaal deze handeling met de overige bouillon, breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper.
Schenk de saus bij de groenten en voeg de helft van de oude kaas toe. Breng al roerende aan de kook en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden. Scheur de basilicum klein en garneer de maaltijd met de basilicum, zonnebloempitten en overige oude kaas.