Skip to main content
Romige spaghetti met geroosterde zonnebloempitten, oude kaas en verse basilicum
Romige spaghetti met geroosterde zonnebloempitten, oude kaas en verse basilicum

Romige spaghetti met geroosterde zonnebloempitten, oude kaas en verse basilicum

Je maakt de romige saus zelf met behulp van een roux

3.7
(1,7K)

Dit gerecht is geen gewone Italiaanse spaghetti. Je maakt namelijk zelf een saus op basis van roux. Roux is een basis voor sauzen en komt uit de Franse keuken. De volkoren spaghetti breng je verder op smaak met prei, aubergine en verse kruiden zoals oregano en basilicum. De oude kaas is geselecteerd door onze kaasboer Erik van Eriks Delicatessen.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Aubergine

½ unit

Prei

1 sprig

Gedroogde oregano

50 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

3 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories749 kcal
Energy (kJ)3134 kJ
Fat35 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber15 g
Protein26 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan
Whisk

Cooking Steps

1

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de prei in fijne ringen
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm en de prei in fijne ringen. Hak de oregano fijn.

Bak de aubergine, prei en oregano
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aubergine, prei en oregano toe, breng op smaak met peper en zout en bak afgedekt 8 – 10 minuten op middelhoog vuur.

4

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

Roer goed met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen.
5

Smelt ondertussen de roomboter in een sauspan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Dit is de roux. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Herhaal deze handeling met de overige bouillon, breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper.

6

Schenk de saus bij de groenten en voeg de helft van de oude kaas toe. Breng al roerende aan de kook en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.

Garneer de maaltijd met de basilicum, zonnebloempitten en overige oude kaas.
7

Verdeel het gerecht over de borden. Scheur de basilicum klein en garneer de maaltijd met de basilicum, zonnebloempitten en overige oude kaas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes