Skip to main content
Italiaanse sliertjespasta met serranoham
Italiaanse sliertjespasta met serranoham

Italiaanse sliertjespasta met serranoham

3.6
(472)

Kook mee: scheur de serranoham klein met je handen. Zorg er wel voor dat je daarvoor jouw handen wast, zodat je tijdens het eten geen viezigheid eet. Serranoham komt uit een berggebied in Spanje en is rauwe ham. Serrano is afgeleid van sierra. Sierra betekent in het Spaans berg.

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Mini-romatomaten

90 g

Spaghetti

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

40 g

Serranoham

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

150 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories668 kcal
Energy (kJ)2794.9 kJ
Fat27 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber13 g
Protein30 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn.
2

Leg de mini-romatrostomaten, aan de tros, op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de romatrostomaten tomaten 15 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of scheur de serranoham in repen.

Voeg de spinazie toe.
5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 minuten op laag vuur. Scheur de spinazie klein boven de pan en voeg, eventueel in delen, toe. Roerbak totdat alle spinazie geslonken is.

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan.
6

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige serranoham. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de romatrostomaten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes