Skip to main content
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano

3.8
(4,5K)

Je maakt zelf een tomatensaus van o.a. pruimtomaten en zwarte balsamicoazijn. De bruine suiker zorgt ervoor dat de tomatensaus niet zo zuur is. Extra makkelijk: de gehaktballetjes zijn al door onze slager voorgedraaid en gekruid met Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en tijm.

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

3 unit

Pruimtomaat

90 g

Spaghetti

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

40 g

Andijvie en radicchio

25 g

Geraspte grana padano

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories851 kcal
Energy (kJ)3561 kJ
Fat36 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate4 g
Dietary Fiber11 g
Protein51 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Immersion blender
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Bak de gehaktballetjes bruin.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager en bak, afgedekt, 8 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet.

Snipper de ui.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat klein.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Voeg balsamico toe voor de saus.
5

Bak de ui en knoflook in het bakvet in de wok of hapjespan met deksel 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat, oregano, ⅔ van de zwarte balsamicoazijn, bruine suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 7 minuten. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

6

Maak ondertussen een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng met de eikenbladslamelange en de helft van de grana padano in een saladekom.

7

Zet de pan met saus terug op het vuur. Roer de overige grana padano door de saus. Voeg de spaghetti en gehaktballetjes toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de spaghetti over de borden. Serveer de spaghetti met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes