
Dit lekkere lentegerecht zit boordevol groene groenten. Zelfs een deel van de 'spaghetti' is groen – je gebruikt hier namelijk courgetti voor. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig veel groenten binnenkrijgt.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
90 g
Spaghetti
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
50 g
Peultjes
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
5 g
Verse krulpeterselie & munt
50 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte parmigiano reggiano
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 g
Courgette-spaghetti
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. • Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Kook de peultjes de laatste 4 minuten mee met spaghettit. • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

• Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. • Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

• Meng in een kleine kom de zure room met 3/4 van de krulpeterselie en munt en 3/4 van de parmigiano reggiano. • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de spaghetti, peultjes, courgette-spaghetti en het zureroom-mengsel toe en roer het geheel goed door. Verwarm de pasta nog 2 – 3 minuten. • Breng op smaak met peper en zout.

• Verdeel de pasta over de borden. • Garneer met de rest van de parmigiano reggiano, krulpeterselie en munt.