Skip to main content
Zalm met broccoli en Koreaans gekruide spitskool

Zalm met broccoli en Koreaans gekruide spitskool

met knoflook-botersaus en cashewnoten

Met dit recept tover je 288 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Extra groente
Allergenen:
Sesamzaad
Vis
Tarwe
Soja
Gluten
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 tl

Verse gember

200 gram

Broccoli

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

100 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Tarwe, Soja, Gluten)

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3321 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten65.1 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten12.8 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels9.3 g
Eiwitten33 g
Zout0.6 g
Potassium539.1 mg
Calcium75.2 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de 1/4 rode peper per persoon in ringetjes.
  • Schil de gember en rasp fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Broccoli bakken
2
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan. Kook de broccoli 1 - 2 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de broccoli 8 - 10 minuten. 
  • Bak de helft van de knoflook, rode peper en de gember de laatste 3 minuten mee. 
  • Zet het vuur uit en besprenkel met de sesamolie.
Spitskool bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de cashewnoten tot goudbruin, haal uit de pan en zet apart.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spitskool met de Koreaanse kruidenmix 2 - 4 minuten (zie Tip). 

Tip: Wil je pannen besparen? Bak de spitskool dan mee in de pan van de broccoli.

Zalm bakken
4
  • Verhit een scheut olijfolie in koekenpan van de cashewnoten op middelhoog vuur.
  • Leg de zalm op de huid in de pan en bak 3 - 4 minuten, of tot de huid krokant is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Keer de zalm om en bak 2 - 3 minuten op de andere kant (zie Tip).

Tip: Houd je van een zalm die goed gaar is? Verleng de baktijd dan met 2 - 3 minuten per kant.

Botersaus maken
5
  • Keer de zalm nogmaals om en verlaag het vuur. Voeg roomboter en de overige knoflook toe en laat de roomboter smelten.
  • Lepel de gesmolten roomboter een aantal keer over de zalm heen.
Serveren
6
  • Verdeel de spitskool en de broccoli over de borden.
  • Leg de zalm ernaast.
  • Verdeel de knoflook-botersaus over de zalm.
  • Garneer de broccoli met de cashewnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders