De walnoten zorgen niet alleen voor een lekkere bite, het zijn ook de enige noten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Deze beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 piece
Carrot
½ piece
Pear
½ piece
Red onion
10 g
Chopped walnuts
40 g
Mixed leaves of spinach, arugula & red chard
40 g
Blue cheese cubes
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes. Verdeel 200 g aardappelen per persoon op 1 vel aluminiumfolie. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Tip: 1: Tijd besparen? Snijd de aardappelen dan kleiner of zelfs in blokjes. 2: Heb je geen (goede) oven? Dan kun je de aardappelen ook koken in plaats van poffen. Meng ze dan na het koken met peper, zout en olijfolie.
Schaaf de wortel in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in partjes. Snipper de rode ui.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de wortellinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de wortellinten uit de pan en meng in een saladekom met de rode ui, wittewijnazijn, peper en zout. De wortellinten mogen afkoelen.
Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de wortellinten.
Smelt ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan en bak de peerpartjes 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus of uit het vuistje tussendoor.
Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom met de (afgekoelde) wortellinten en rode ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, blauwe kaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.