Skip to main content
Romige lasagne met courgette
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie

Nieuw ingrediënt in je box! Proef de zon met Hello Buon Appetito: een rijke mix van tomaat, kruiden en een vleugje chili - perfect voor extra smaak in elk gerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse oregano

100 gram

Spinazie

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

2 stuk(s)

Verse lasagnebladen

(Bevat: Ei, Tarwe, Gluten Kan bevatten: Gluten, Haver, Mosterd, Soja, Gerst)

½ zakje(s)

Hello Buon Appetito

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

15 gram

[Plantaardige] roomboter

10 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2856 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd19.1 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels7.3 g
Eiwitten23.3 g
Zout1.6 g
Potassium855.3 mg
Calcium154.5 mg
Iron3.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Garde
Ovenschaal

Instructies

Courgette snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik.
  • Voeg de courgette toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om (zie Tip).

Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.

Courgette roosteren
2
  • Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 minuten in de oven.
  • Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Roux maken
3
  • Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling twee keer met de overige bouillon. Roer tot de saus glad is.
  • Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.
Saus afmaken
4
  • Voeg de oregano, Hello Buen Appetito en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken.
  • Voeg de room en 1/3 van de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout en kook nog 2 - 3 minuten.
  • Vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie.
  • Snijd de lasagnebladen op maat van jouw ovenschaal.
Lasagne maken
5
  • Schenk een laagje saus in de ovenschaal.
  • Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan (zie Tip).
  • Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna wat courgette op de lasagnebladen.
  • Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar eindig met wat saus voor de bovenkant. 

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Serveren
6
  • Bestrooi de lasagne met de overige kaas. 
  • Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven.
  • Laat voor het serveren 3 minuten rusten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders