In deze romige ovenschotel met prei en aardappelen zit niet alleen vis, maar ook spekjes. Ovenschotels zijn lekker en makke-lijk om klaar te maken. Zeker als je gasten hebt, want je kunt het al van tevoren maken. Deze ovenschotel breng je op smaak met nootmuskaat die je zelf raspt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Prei
1 unit
Nootmuskaat
25 g
Spekblokjes
1 unit
Kabeljauwfilet met huid
(Contains: Vis)
100 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Bloem
25 milliliters
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden, bereid de bouillon en breng 400 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de prei in fijne ringen. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.
Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 3 minuten.
Voeg de helft van de roomboter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de helft van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling met de overige bouillon en voeg ook de melk toe. Breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met 1/2 tl geraspte nootmuskaat per persoon en een snufje peper en zout.
Vet ondertussen een ovenschaal in met de overige roomboter. Schep de gekookte aardappelen in de ovenschaal, schenk de saus erover en leg de kabeljauw erop. Bestrooi met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.
Verdeel de aardappel-preischotel met kabeljauw over de borden.